Uusi kämppä, vanhat huudit

Olisiko tässä perheemme uusi koti, mietimme, kun katselimme 7. kerroksen paljaan asunnon parvekkeelta eteemme avautuvaa Helsingin maisemaa. Hommaa siinä kyllä riittäisi; asunto pitäisi remontoida lattiasta kattoon. Yhden alle kolmmivuotiaan ja toisen parikuukautisen lapsen vanhempina tiesimme tarkkaan, millaisen asunnon – ja kasvuympäristön – lapsillemme halusimme. Kriteerit olivat kovat: asuimmehan nyt unelmakämpässä. Siinä vain sattuu olemaan yksi huone liian vähän.

Näkymä vanhankaupunginlahdelle.
Näkymä vanhankaupunginlahdelle.

Yhden tai kahden lisähuoneen lisäksi halusimme tulevassa asunnossamme olevan hyvä pohja, käytännöllinen ja kiva keittiö, lautalattiat sekä valoa ja avaruutta. Olimme henkisesti valmistautuneet remontoitavaan kohteeseen, sillä vaatimustemme mukainen kohtuullisen hintatason remontoitu kohde länsi-Herttoniemestä olisi ollut jo lottovoitto löytää.

Mielikuvissamme remontti tuntuu houkuttelevalta ja kiehtovalta mahdollisuudelta. Tosiasiassa meillä ei ole vastaavanlaisesta remontista kokemusta. Tämä kolmio on ensimmäinen remppakohteemme – ja aika näyttää jääkö se viimeiseksi!

Lähdemme remonttihommiin kuitenkin luottavaisin mielin. Vaikka jaloissamme pyörii vilkas vilkerö ja käsissämme lököilee leppoisa linnunpoikanen, olemme täynnä innostusta oppia ja tehdä käsillämme jotain, josta jää jälki. Parhaimmassa tapauksessa juuri sellainen, jonka mielikuvissamme näemme. Lisäksi, olemme hyvin verkostoituneet: ystävä- ja tuttavapiiristämme löytyy sähkömiehiä, puuseppiä, sisustussuunnittelijoita, amatööriremppaajia, avuliaita talkoolaisia ja lapsenvahteja. Luotamme suuresti, että nämä ovat juuri niitä resursseja, joiden avulla saamme seuraavien kahden kuukauden aikana itsellemme asuttavan asunnon Helsingin horisontilla.

Näkymä kivinokan yli Helsinkiin.
Näkymä Kivinokan yli Helsinkiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s