Intoa ja surua

Tänään teimme virallisesti kaupat: myimme oman asuntomme, ja ostimme uuden. Hassua, kuinka viiden nollan suuruisten summien liikuttelu pankkikonttorista toiseen ei tuntunut yhtä isolta asialta kuin shamppanjapulloon sijoittaminen kaupanteon kunniaksi.

Ostimme nykyisen, siis myydyn asuntomme neljä vuotta sitten. Ehdimme elää siinä lähes neljä ihanaa ja ikimuistoista vuotta. Mikään ei korvaa niitä tunteita ja muistoja, jotka on myymässämme asunnossa koettu: ensiasuntomme, jonka saimme monen onnekkaan sattuman kautta; menimme naimisiin tässä asuessamme, lähdimme kätilöopistolle synnyttämään kaksi kertaa; vietimme tässä kaksi ihanaa ja erilaista joulua; nautimme lukuisat kynttiläillalliset ja sunnuntaibrunssit; tutustuimme  naapureihin, joista on pikkuhiljaa tullut ystäviä. Tämän kaiken lisäksi kaksiomme on ollut oikea helmi lautalattioineen ja viiskytluvun tunnelmineen. Se on kylpenyt valossa ja näyttänyt meille Helsingin ihanimmat auringonlaskut. Puut ja luonto tulvivat sisään parvekkeeltamme ja etupihalla laulavat linnut. Mikään ei voi kuvata sitä tunnetta – surua – jota tunnen sisälläni tietäessäni, että vietän asunnossamme viimeistä kahta kuukautta.

Näkymä ensiasuntomme parvekkeelta.
Näkymä ensiasuntomme parvekkeelta.

Samaan aikaan tunnen varovaista intoa uutta asuntoamme kohtaan. Hienoa on se, että saamme vaikuttaa aivan kaikkeen lattiasta kattoon ja tehdä tulevasta kodistamme juuri meidän näköisen. Vaikka joudumme muuttamaan toiseen taloon ja toiselle kadulle, saamme pysyä samoilla huudeilla. Saamme myös kylpeä valossa, ja katsella korkealta horisonttia – Vanhankaupunginlahtea, Helsinkiä ja Suomenlinnaa… Saamme kulkea alasti ilman, että kukaan näkee suoraan asuntoomme ja ennen kaikkea, saamme lisää tilaa.

Siispä, sanoista tekoihin. Remontti voi vihdoin alkaa. Huomenna korkkaamme remppamme purku-urakalla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s