Purkuviikonloppu

Perjantain paperityöt ja kuohuviini vaihtuivat lauantaina sorkkarautaan ja kolmoskaljaan: järjestimme purkutalkoot heti kaupantekoa seuraavana viikonloppuna. Lauantaina paikalle saapuivat veljeni Kalle, ystäväni Christian sekä vanhan asuntomme yläkerran naapuri Janne. Maisemien ihailun jälkeen kävimme töihin: Kalle purki keittiön, Christian eteisen kaapistot ja Janne makuuhuoneiden välisen seinän – joka osoittautui tiiliseinäksi. Minä revin muovimattoja irti ja perkasin tapettia. Välistä joimme kahvit ja kävimme lähinepalilaisessa syömässä.

Kahvitauko.
Kahvitauko.

Vaimo soitti viiden maissa: vanhempi poika valitti korvakipua. Jätin pojat viimeistelemään hommansa, ja lähdin kaveriksi viemään lasta lääkäriin. Korvasta ei löytynyt mitään, mutta lääkäri totesi flunssan ja silmätulehduksen. Paluumatkalla lääkäristä soitin veljelle, ja he olivat saaneet purkutyöt päätökseen. Vietin siis illan kotosalla perheen parissa. Päivän huomioita: purkuromua kertyy aina enemmän kuin aluksi arvoi; 50-luvulla asiat tehtiin kestämään; jostain nurkasta löytyy aina jotain putkia…

Sunnuntaiksi sain kaveriksi Jussin, joka saapui 11:sta maissa. Menin itse asunnolle ennen kymmentä aloittelemaan hommia, ja ovelta avautuva näkymä meinasi lannistaa: ovenkarmeja, käärittyjä likaisia muovimattoja, ovia, pirstaloituneita kaapin runkoja ja sokerina pohjalla valtava kasa tiiliä ja rappausta makuuhuoneiden keskellä. Päivän agendaksi muodostui siis purkuromun pakkaus kuljetusvalmiiksi. Säkitimme Jussin kanssa tiilet ja rappauksen sekä teippasimme kaapiston osat ja puujätteen jeesusteipillä sopiva kokoisiksi paketeiksi. Tiilisäkkejä kertyi muutama kymmenen. Siellä ne odottavat poiskuljetusta, joka tapahtuu toivottavasti keskiviikkona. Laskeskelin, että peräkärryn kanssa joutuu heittämään ainakin kolme keikkaa Kivikkoon – siis sen jälkeen, kun rojut on ensin saatu kuljetettua 7. kerroksesta alas. Päivän huomioita: purkaminen on innostavaa puuhaa, sillä työt etenee nopeasti; jätesäkkeihin on kätevä leikata “pohjapalat” irroitetusta muovimatosta, jotta ne eivät hajoa; hengityssuojain on ehdoton varuste vanhan asunnon purkuhommissa.

Tästä se alkaa.

Image

iPhoto-kirjasto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s