Monta asiaa

Olen alkanut tehdä muistilistoja. Niitä on puhelimessani, kalenterissani, erinäisillä paperilappusilla ympäri asuntoa. Monta on asiaa: selvitä ovien lasittaminen, jalkalistojen mallit, kaapistovaihtoehdot eteiseen sekä makuuhuoneisiin, maalisävyt ja -laadut, remontin etenemisen aikataulu; pyydä tarjous kodinkoneista, keittiöstä, maalaus ja tasoitusurakasta, lautalattiasta; vuokraa peräkärry, höyrykone tapettien poistoon; pyydä talkoo- ja lastenvahtiapua. Lista on loputon.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Suunnittelu viekin suuren osan ajastamme – joka jo muutenkin on kahden pienen lapsen vanhemmilla kovin rajallista. Sitä oppii taituroimaan tarjouspyyntöjä metromatkalla, selvittelemään tarvittavien varusteiden saatavuutta ja hintoja imettäessä, ja ajattelemaan asiat valmiiksi leikkiessä junaradalla.

suunnittelua-2

Purku-urakan aikaansaannokset, eli purkujätteet peittävät tällä hetkellä asunnon pinta-alan, ja tarkoitus on saada vietyä ne Kivikon sorttiasemalle tänään illlalla. Tänään tulee myös ‘keittiökaveri’ katsastamaan tulevan keittiömme ja antamaan tarjouksen. Postiluukusta kolahti eilen Habitare-messuilla tilaamamme lattiamallit, joita mallailimme kynttilänvalossa. Päädyimme Timberwisen hiottuun ja lakattuun mäntylautalattiaan (lautaparketti se kait virallisesti on), joka kiinnitetään lukkopontilla. Siitä pitäisi nyt pyytää tarjous Timberwisen jälleenmyyjiltä.

suunnittelua-1

 

Kävin viikonloppuna myös rautakaupassa tutustumassa Tikkurilan maaleihin. Sen lisäksi että sävyjä on tuhansia, myös maalipintoja on monta: himmeää, puolihimmeää, puolikiiltävää, kiiltävää. Niin myös laatuja, kuten esimerkiksi kattomaalia valittaessa, meidän tulee selvittää, kelpaako maali jo valmiiksi maalatun katon päällemaalaamiseen ja mikä on paras sävy. Tämän lisäksi meidän tulee valita seinämaalit sekä kivipintaisille ikkunalaudoille sopiva maali. Seinämaalien sävyn valinta tuntuukin jo hankalammalta; sävy kun näyttää pienellä mallikappaleella aivan toisenlaiselta kuin koko seinällä. Tähän pähkäilyyn ajattelin pyytää apua ammattilaiselta.

Mieheni tekee juuri tietokoneelle remonttiaikataulua. En voi kuin ihailla hänen järjestelmällisyyttään. Itselläni on remppa-aikataulu päässäni: meidän tulee voida muuttaa marraskuun loppuun mennessä. Olo on kuitenkin toiveikas; luotan siihen, että apua löytyy kun sitä eniten tarvitsemme.

Tulevana sunnuntaina – jos kaikki menee suunnitellusti – aiomme rakentaa seinän makuuhuoneiden välille. Tämä ‘seinä’ purettiin käytännöllisistä syistä: seinä koostui tiilistä ja molemminpuolisista viiskytluvun kaapistoista sekä väliovesta joka oli tukittu vanerilevyllä.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s