Keittiö ja vähän muuta

Asiat tuntuvat etenevät mallikkaasti. Palkkaamamme tasoitus ja maalariporukka aloitti hommat toissapäivänä ja jo nyt he ovat saaneet aikaan ihmeitä. Olemme mieheni kanssa käyneet vuorotellen asunnolla tekemässä pieniä hommia – mittaamassa, siivoamassa – ja on ihanaa, kun siellä on joku paikalla, radio soi ja tekemisen meininki on käsin kosketeltavaa. Tasoitus ja maalaus ovat oikeastaan isoimpia asioita ja olen onnellinen että päätimme ulkoistaa juuri ne.

Tänään tilasimme keittiön. Päädyimme Ikean keittiöön ja keittiökoneisiin, sillä ne ovat hyvin integroitavissa kokonaisuuteen. Mieheni suunnitteli Ikean 3D piirustusohjelmalla meille keittiön ja hyväksytti sen minulla. Yhdessä pähkäilimme kaapistojen sisuksia, pintamateriaaleja ja kodinkoneita. Yllättävän monta iltaa saimme kulumaan keittiötä suunnitellessa. Ikeaan tultuamme olimme valmiita tilaamaan koko paketin, mutta saimme kuulla, että poiminta- ja toimituspalvelun tilatessamme emme voi itse päättää toimituspäivää, vaan toimitus on 2-5 päivän sisällä. Meille tämä on haastavaa, sillä maalausurakka on vielä kesken. Toisaalta, olimme saaneet vanhimman poikamme hoitoon juuri sitä varten, että tilaamme keittiön, eikä uudelleen tuleminen Ikeaan ja asiakaspalvelijan saaminen ruuhkaisena iltana työpäivän jälkeen houkuttanut. Päätimme siis tilata keittiön siinä samassa. Kasaamme keittiökalustepaketit johonkin nurkkaan, josta ne sitten siirrämme tarvittaessa maalauksen tieltä pois. Ja näin meillä on yksi iso huoli vähemmän; keittiö on nyt suunniteltu ja tilattu.

Tietenkin jotain pientä vielä jäi jäljelle. Emme hankkineet vetimiä Ikealta, sillä emme löytäneet mielekkäitä. Ajattelin katsoa viiskytlukulaisia hopeisia vetimiä mm. Rakennusapteekista. Lisäksi meidän täytyy vielä miettiä välitilan ratkaisut: laitammeko laattaa vai maalaammeko seinän? Jätimme vielä harkintaan sen, otammeko tavallisen arkipöydän keittiöön, vai teemmekö liikuteltavan saarekkeen, jolla saisimme enemmän säilytystilaa. Keittiömme on nimittäin todella haastava. Se on L:n mallinen, ja siinä kulkee kantava yläpalkki yhdellä seinällä, toisella seinällä on koko seinän mittainen kulmapalkki. Ja keittiö on sen verran pieni ettei sinne mahdu isoa ruokapöytää, mutta sen verran iso, että ruokpöytä kannattaa kuitenkin sinne laittaa.

Keittiönkaapiston vetimien lisäksi haluaisin hankkia 50-luvun pistokkeita. Isäni tosin sanoi, ettei nykypäivänä saa laittaa maadoittamattomia pistokkeita, mutta toinen sähkäri taas suositteli, että kannattaa ehdottomasti säilyttää vanhat pistorasiat. Ne ovat kyllä hienoja, vaikka mieheni on skeptinen niiden suhteen ja sanoo, että haluaisi yhtenevät pistorasiat…

Löysin myös paikan, jossa teettää lasit alkuperäisiin parioviin. Viemme siis huomenna puiset pariovet lasitettaviksi Kalliossa sijaitsevaan liikkeeseen. Haluamme samanlaisen mallin kuin meidän nykyisen asunnon 50-luvun lasiovissa. Katsotaan miten se onnistuu!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s